torstai 16. huhtikuuta 2015

moikkuli.

Hellou kaikille! Täälä olis lomat lusittu ja paluu sorvin ääreen. Täälä alko 27.3 parin viikon mittainen pääsiäisloma, ja päätettiin lähteä tyttöjen kans retkelle  (benoni->Jburg->capetown->durban->jburg->benoni) tunteja bussissa tuli istuttua pikkusen yli 50h reissun aikana, alko pikkasen jo tihkasemaan, mutta nähtiimpä hienoja maisemia matkalta. Päällimmäisenä varmaan jäi mieleen patikointi reissu durbanis. Matka sinne oli semi kuumottava, mutta kun päästiin paikan päälle niin oli 5/5 kuvia tulee myöhemmin. 

Nyt maanantaina alko työt koulun puolella ja tuntuu että tää on enemmän se mun juttu. Paikassa missä oon valmistetaan nuoria kouluun. Elikkä opetetaan ihan perusasioita, keskittymistä, perus laskuja, englantia ja elämisen taitoja. Täälä on hieno nähdä kuinka lapset haluaa päästä kouluun, mikä ei oo ihan itsestään selvyys. Täälä työntekijät tekee parhaansa että ne joku päivä pääsis kouluun. Ne ei kaikki välttämättä loista kouluaineissa, mutta on silti törkeen lahjakkaita. Tuntuu että jokasella on joku erityistaito, toiset laulaa, toiset soittaa rumpuja, jotkut tanssii. kaikkea ihan laidasta laitaan. Ja melkein voisin lyödä vetoa että villagesta sais kasattua joukkueen joka voittaa sjk:n jalkapallos. 

Täälä on paljon asioita mistä tykkään ja sitte asioita mistä en tykkää. Juuri niinkuin missäpäin vaan maailmaa. Hienoja asioita on että täälä pidetään toisesta huolta ja välitetään. Mutta sitte taas paikan nurja puoli on että ulkona liikkumista ei hirveesti suositella. On paikkoja missä on turvallista mennä, mutta tällähetkellä tuntuu että niitä on paljon vähemmän. Eli tietynlaista vapautta olla ja mennä kaipaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti