sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Mitä häh?

Eka viikko takana! Alku shokit ja suurimmat hämmennykset takana päin. Selvennän vähän missä ollaan ja mitä tehään.
Etelä- Afrikassa Benonissa, Johannesburgiin on joku 30 min tai vähän enemmän. Me majaillaan Kids Havenin villagessa jossa on kuusi taloa joissa asuu lapsia ja nuoria. Heidän kanssaan asuu aina vähintään yksi mamma tai uncle. Jokanen meistä asuu eri talossa, tämä on enemmän ku hyvä! Jokanen pääsee yksikseen tutustumaan oman talonsa lapsiin paremmin. 

Töissä me taas ollaan Benonin keskustassa olevassa Centerissä joka on paikka missä asuu katulapsia. Samassa rakennuksessa toimii päiväkoti ja koulu, joka ei ole oikea koulu vaan ikään kuin valmistava, koska lapsilla on käytösongelmia jonka takia he eivät pysty olemaan normi koulussa. J on tosiaan töissä tuola päiväkodin puolella ja minä ja R:rrä ollaan tuola koulun puolella. Koulussa on kaksi ryhmää. Toinen on ns parempi ja kehittyneempi, toinen on walk in- luokka mihin voi tulla uusia oppilaita tuosta noin vain. Näin mä sen ymmärsin. 

Lapset opettelevat perusjuttuja matikasta, englannin kielestä, biologiasta, maantiedosta, fysiikasta... nuo ne mitä muistan. Mä ja R:rrä ollaan heti aamusta mukana tuon walk in- luokan tunnilla. Meille molemmille annettiin kolme oppilasta joita me autetaan tunnilla. Sitten loppu päivästä pidetään kolmestaan project timen- tunti jossa viime viikolla puhuttiin käärmeistä, Suomesta ja Afrikasta. Pidetään ja suunnitellaan nuo tunnit kolmestaan, ryhmässä on n. 6 tyyppiä. Töihin mennään joka päivä autolla. Päivät alkaa joskus 8.20 ja päättyy 15. Ma- to on tuota mitä tohon ylös kirjotin ja perjantaisin on erikoisempi päivä. Sillon lapsilla on draamaa ja musiikkia. Tänä perjantaina ne harjotteli näytelmää ja musiikki esitystä 21.3. olevaan ihmisoikeuksien päivään. Tuos vähän selvennystä meidän tekemisistä. 


-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti